Zbogom sijeda koso: Najjednostavniji recept koji možete napraviti kod kuće! (RECEPT)


Mnogi mladići i djevojke pate od preranog starenja i prilično im je neugodno zbog toga. Najbrži i najlakši način rješavanja ovog problema je bojanje kose. Međutim često štetne kemikalije uzrokuju trajno oštećenje kose.



sijeda-kosa
Prirodno rješenje je najodrživije kada se želite osloboditi sijede kose. Prije tog pokušaja, moramo shvatiti uzroke sive kose.

1.Genetski uzroci

Ukoliko postoji povijest prerane pojave sijede kose u obitelji vjerojatno će se prenijeti i na druge generacije.

2.Stres

Suočavamo se sa puno stresa na poslu, tijekom putovanja, kod kuće. Stres i nedostatak sna mogu uzrokovati pojavu sivih pramenova u mladoj dobi.

3. Životni stil

Hranjenje i spavanje u čudne sate, premalo spavanja i nezdrava hrana može dovesti do prerane pojave sijedih jer tijelo ne dobiva potrebne hranjive tvari.

4. Starenje

Starenje uzrokuje pojavu sijede kose zbog toga što s godinama tijelo prestane proizvoditi melanin i kosa postane siva, srebrnkasta ili bijela.

Rješenje za vraćanje boje sijedoj kosi

Vjerovali ili ne, kokosovo ulje je lijek kojim se možete osloboditi sijede kose! U kokosovom ulju leži tajna duge, lijepe i jake kose.

Kokosovo ulje bogato je ugljikohidratima, zdravim masnoćama, vitaminima i mineralima koji pružaju kosi potrebnu njegu. Koristile su ga mnoge civilizacije i dokazano je kako je odličan lijek za kosu. Redovita uporaba kokosovog ulja rezultirati će jakom, čvrstom, zdravom i sjajnom kosom.

Korištenje kokosovog ulja za sijedu kosu

Zagrijte 2-3 žlice ulja oko 20 sekundi
Nježno masirajte korijen kose s toplim kokosovim uljem
Pustite da se folikule dlake natope uljem (oko 10 minuta)
Isperite toplom vodom
Zatim šamponirajte vašu kosu na uobičajen način i završite pranje s regeneratorom



Ovo možete svakodnevno ponavljati kako bi dobili željeni učinak. Redovito korištenje definitivno će vam pomoći da se oslobodite sijede kose i dati vam zdravu, lijepu i sjajnu kosu.

Izvor: atma/ mrhealthylife
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar