U noge je utrljala nešto što svi sad imamo kod kuće. Dejstvo je fenomenalno!

Mnogi od vas ne mogu zamisliti početak dana bez nje! Domaća, turska, filter, u prahu… kafa je više od običnog pića, to je ritual!

celulit

Nakon konzumacije kafe, onaj talog sa dna obično bacamo u đubre, ne znajući koliko koristi od tog taloga možemo imati:

1. Đubrivo

Soc od kafe sadrži mnoge hranjive materije, poput kalijuma i fosfora. Te materije su neophodne za rast i procvat biljaka.

2. Protiv celulita

Kofein iz kafe stimuliše cirkulaciju krvi i podstiče izlučivanje toksina. Znajući to, mnogi kozmetički saloni primjenjuju kreme sa kofeinom.

Pomješajte nekoliko kašičica kafe sa maslinovim uljem i utrljajte u problematično područje. Celulit će nestati kao rukom!

3. Kompost

Ukoliko imate sopstveni izvor komposta, trebalo bi da mu dodate i malo kafe. To će povećati sadržaj azota u njemu i na taj način doprinijeti boljem kompostiranju.

4. Kafa tjera puževe

Za razliku od ljudi, puževi ne podnose kafu!

5. Kafa tjera i mrave

Jak miris kafe otjeraće i dosadne mrave!

6. Otjeraće čak i ose i stršljene

Umjesto soca, koji tjera puževe i mrave, ukoliko želite da otjerate stršljene, probajte to a mirisom pečene kafe, koji je za njih nepodnošljiv.




7. Neprijatan miris u frižideru

Svježe samljevena kafa, stavljena u frižider, pokupiče sve neprijatne mirise od hrane.

8. Za čišćenje

Čestice kafe otkloniće čak i najtvrdokornije mrlje sa posuđa

9. Kosa

Kafa kao sastojak maski za kosu, efikasno ojačava dlaku i čini kosu sjajnijom. Nažalost, preporučljiva je samo onima sa tamnijom kosom.

10. Protiv podočnjaka

Masku od kafe i maslinovog ulja možete namazati i na tamne krugove ispod očiju. Kafa će podstaći cirkulaciju i tamni krugovi će nestati.

11. Pranje roštilja

Kao i posuđe, kafa će ukloniti mrlje i sa vašeg roštilja

12. Protiv buva

Prirodna i nenasilna metoda u borbi protiv parazita je pažljivo masiranje mokre kafe u krzno životinje. Ovaj proces se ponavlja svakih nekoliko dana i trebalo bi da dovede do poboljšanja.

Mogućnosti koje omogućuje kafa, praktično su neiscrpne!

Ukoliko vam je nešto od ovoga pomoglo, podjelite savjete sa ostalim ljubiteljima kafe, kako bi upoznali sve njene blagodeti i još više je zavoljeli!




Izvor: likemag
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar