5 saveta za poboljšanje Wi-Fi signala routera. Brzo i pouzdano!

Što se dalje vaša tehnika nalazi od routera, time je slabiji Wi-Fi signal!

Ova jednostavna istina se često  zaboravlja, a mi se žalimo na previše spor internet.

Dužina radiotalasa, koja povezuje vaš računar, tablet ili smartfon sa mrežom je – 12 cm. Ako želite da kućni internet radi brzo, predlažemo da se upoznate sa savetima za  pojačavanju Wi-Fi talasa.

Ove preporuke pomoći će da zaboravite na katastrofalno sporo učitavanje stranica.

Proverite i radujte se dobrom rezultatu! Vaš internet postaće nekoliko puta brži.

U centru kuće.

Router koji šalje Wi-Fi signal treba da se nalazi u centru stana. U ovom slučaju, talasi će biti ravnomerno raspoređeni, dospevajući u sve uglove vašeg doma.

Podignite ga gore.

Nikad nemojte držati router na podu, jer u tom slučaju, većina talasa će odlaziti ka vašim komšijama. Najbolje mesto za uređaj je- na zidu, bliže plafonu. Takav položaj doprinosi veoma snažnom signalu.







Sklonite tehniku.

Tehnika, koja se nalazi blizu routera, smanjuje jačinu signala. Frižider, mikrotalasna pećnica, televizor ili računar ne bi trebalo da se nalaze u blizini uređaja – zapamtite to.

Igrajte sa antenama.

Ako vaš router ima dve antene, namestite jednu vertikalno, a drugu horizontalno. Na ovaj način bolje će emitovati signal. Isprobajte različite položaje antena na uređaju, i odredite optimalni položaj za dobar signal.

Karta Wi-Fi signala.

Postoje specijalne aplikacije koje vam demonstriraju  kartu širenja signala po vašem domu. Instaliravši takav program, odmah će vam biti jasno gde je najbolje postaviti router, i zašto na nekim mestima nikad nema Interneta.



izvor : http://uspesnazena.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar