NAPRAVITE SAMI: RECEPT ZA ŠAMPON KOJI SPREČAVA OPADANJE I PODSTIČE RAST KOSE..



Kosa je simbol ženstvenosti i lepote širom sveta, ali na žalost, usled učestalog tretiranja kose hemijskim sredstvima (bojenje, ondulacija), toplinom (fen, feniranje, peglanje), vezivanjem, i neadekvatnom negom, kosa se lomi, postaje suva, retka ili oštećena .




Svi navedeni faktori, uz svakodnevni stres i promene u organizmu uzrokuju povećano opadanje kose.

Da bismo ublažili gubitak kose i doprineli njenoj lepoti preporučujemo vam ovaj šampon. Jednostavno se priprema, a efikasan je 100 odsto. Posle nekoliko pranja kose primetićete prve rezultate, vaša kosa će manje opadati, biće jača, lepršavija a nakon mesec ili dva redovnu primene primetićete nove vlasi što doprinosi povećanju zapremine.

Potrebni sastojci:

– Šampon od koprive (običan litarski)
– Pantenol 100 ml (vodeni rastvor)
– Kapi od koprive 30 ml (1 bočica)
– AD kapi, 30 ml vodeni rastvor (1 bočica)
– Ricinus ulje 50ml
– Dve ampule vitamina B

U 750 ml šampona od koprive, umešati celu bočicu pantenola 100 ml, celu bočicu koprivinih kapi 30ml, celu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje.

Kako deluje ovaj šampon:

Verovali ili ne ovaj šampon je prava vitaminska bomba za vašu kožu glave, a samim tim i za vašu kosu.

Kopriva: ubrzava perifernu cirkulaciju i prokrvljenost kože glave na taj način ubrzavaju se metabolički procesi unutar epiderma. Samim tim ostali sastojci ovog šampona će se brže i kvalitetnije apsorbovati.




Pantenol: pantotenska kiselina (vitamin B5) deluje na očuvanje pravilne funkcije kože glave i stimulaciju njenih regeneratvnih procesa.

Ricinusovo ulje: Jača kutikulu vlasi. Bogato je vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom. Vitamin E je značajan antioksidans i sprečava dejstvo slobodnih radikala i njihovih štetnih uticaja na kožu glave i koren dlake. Ricinus pored regenerativnih svojstava deluje antifugicido (uništava gljivice koje su odgovorne za pojavu peruti). Na kožu skalpa deluje zaštitno, umirujuće i zaceljujuće, dok svojom gustom i lepljivom konzistencijom uklanja izumrele ćelije kože glave sprečavajući ih da zapuše folikul dlake što bi uticalo na usporen rast kose.

AD kapi: vitamin A deluje na različite fiziloška funkcije u ljudskom organizmu, ono što je značajno za kosu je njegovo regenerativno dejstvo na skalp glave tj. Diferencijacija epitelnog tkiva.

Vitamin B kompleksa: prehranjuje kosu i vraća čvrstoću dlake

Šampon možete kupiti u bilo kojem marketu, a ostale sastojke u apoteci.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar